Algemeen

Wat houd het boogschieten in

Bij het boogschieten is het de bedoeling dat er een pijl met een boog wordt weggeschoten .
Om dit zo goed mogelijk te doen, is op de eerste plaats een schiettechniek nodig. Daarnaast speelt concentratie een belangrijke rol.
Het is niet alleen maar een paar pijlen die je weg moet schieten.......nee, het is veel meer dan dat.
De houding van je lichaam, de concentratie, de spanning, het moment van loslaten. Allemaal elementen die erbij horen, die het interessant maken.

Het is belangrijk dat de schoten zo veel mogelijk hetzelfde uitgevoerd worden. Hiervoor is concentratie erg belangrijk. In een voortdurend gevecht met jezelf steeds hetzelfde doen. Dit klink heel makkelijk, maar de praktijk is hier echt moeilijker dan de theorie. Boogschieten blijft op deze manier een voortdurende uitdaging!

Boogschieten is zeker één van de oudste sporten, en de meeste denken dat boogschieten een sport is voor sterke en stoere personen. Dit is echter onjuist. Iedereen, zowel man als vrouw, jongen of meisje, oud of jong, kan een boog kiezen dat past bij zijn of haar lichaamskracht. Het aantal spieren die je gebruikt vanaf het moment van de boog spannen tot het moment van de pijl loslaten, zijn niet op twee handen te tellen. In het begin zal men er wel wat moeite mee hebben, omdat de spieren zich nog moeten aanpassen door training.
(minimaal een keer per week gaan trainen is de boodschap)

     


De sport leent zich ook uitstekend voor mensen met een lichamelijke handicap. Hierbij denken we aan mensen met rugklachten, suikerpatiënten, spier aandoeningen, maar ook mensen die in een rolstoel zitten. Kortom, een sport voor iedereen van 7 tot ... jaar.

In iedere persoon schuilt een stukje Robinhood of Willem Tel,
alvast veel succes voor iedereen die de sport wil gaan proberen!!!

JoomShaper