Over Ons

Welkom op onze website!

Deze website heeft als doel informatie te geven over de werking van onze vereniging.
Tevens willen wij U nuttige gegevens verschaffen over wat er op schutterij gebied gebeurd in ons gewest.

Ook stellen we enkele bestanden, zoals kalenderbestanden, ter beschikking die niet alleen nuttig zijn voor onze leden maar ook voor alle andere schutters.
Onze vereniging vierde in mei 2005 zijn 400 jarig bestaan. In die tijd zag het beoefenen van deze edele handboogsport er nog heel anders uit. Echter de basisprincipes zijn gebleven: met boog en pijl schieten naar een  stilstaand blokje op een hoogte van ongeveer 28 meter. De bogen en pijlen hebben natuurlijk ook een hele evolutie meegemaakt. Van een stok uit het bos naar de tegenwoordig gebruikte compound of Katrol bogen.

Een ander basisprincipe is ook gebleven: het moet een gezellig gebeuren blijven, wat ook meestal het geval is. Een beetje gezonde competitie mag daar natuurlijk niet bij ontbreken.
In tegenstelling tot de meeste boogschuttersverenigingen hebben wij ook een overdekte schietstand, wat niet zo voor de hand liggend is. Het te bereiken doel staat immers 28 meter hoog en dat moet volledig wind en waterdicht zijn.
Op die manier hebben de schutters de mogelijkheid om hun sport ook in de winter zonder probleem uit te voeren. Tijdens het winterseizoen vinden we dan ook fijn om schutters van overal bij ons te mogen ontvangen.

JoomShaper